Mămăligă la cuptor
Hm..! Cum vi se pare ideea noastră? Încercaţi?
Ingrediente
300 ml lapte 1 praf nucşoară 200 g mălai 40 g parmezan ras 2 linguri ulei de măsline 500 g roşii 1-2 ardei (circa 250 g) 1 ceapă 150 g brânză tare 30 g unt 2 rămurele salvie sare piper Cum se prepară
Se toarnă 300 ml de apă într-o cratiţă cu fundul mai gros, se adaugă laptele, nucşoara şi un praf de sare şi se pune pe foc. Când dă în clocot, se pune mălaiul în ploaie şi se fierbe
15 minute, la foc mic.
Se adaugă parmezanul ras în mămăligă şi se dă vasul deoparte. Se amestecă bine şi se toarnă pe o foaie de staniol unsă cu unt. Se întinde într-un dreptunghi gros de 1 cm grosime şi se
lasă să se întărească.
Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţe şi de seminţe şi se taie bucăţi. Ceapa şi ardeii se curăţă, se taie bucăţi şi se amestecă cu roşiile şi brânza rasă. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Frunzele de salvie se amestecă cu untul şi cu două linguri ulei de măsline. Se taie mămăliga în triunghiuri şi se aşază într‑un vas termorezistent uns cu unt, alternând cu salata de legume.
Se presară toate cu unt aromat şi se coace în cuptorul preîncălzit 30 de minute.
sursa foto: ImageFood