Mâncare de ciuperci cu roşii şi ardei

31 iulie 2015   Gătește sănătos

Ce poate fi mai gustos vara decât o mâncare de legume proaspete? Cum roşiile şi ardeii abundă în grădini, iată o reţetă de mâncare de ciuperci cu roşii şi ardei, delicioasă şi foarte uşor de preparat. Tocăniţele de legume sunt întotdeauna o idee excelentă, mai ales în post, dar şi pentru cei care au renunţat la carne.

Foarte important pentru sănătate este să ne hrănim cu tot ceea ce se face în fiecare perioadă dintr-un anotimp. Legumele şi fructele fiecărui anotimp au menirea de a ajuta corpul să reziste mai bine la temperaturile şi stările specifice anotimpului, de aceea nu ezita să consumi din ceea ce oferă natura proaspăt.

Ingrediente Mâncare de ciuperci cu roşii şi ardei:

  • 250 de grame de ardei gras
  • 400 de grame de ciuperci
  • 500 de grame de roşii
  • 250 de grame de ceapă
  • 2 gogoşari
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei
  • Supă de legume
  • 1 legătură mărar verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare Mâncare de ciuperci cu roşii şi ardei:

Această reţetă este foarte gustoasă şi sănătoasă pentru întreaga familie, se prepară în maximum o oră.

Se toacă ceapa mărunt şi se pune în tigaia încinsă cu ulei. În timp ce se căleşte se pune o jumătate de linguriţă de sare şi se lasă la călit câteva minute. Apoi, se adaugă ciupercile curăţate şi spălate, tăiate felii subţiri. Se mai lasă la călit 5 minute, apoi se acoperă cu o cană de supă de legume sau apa fiartă, se pune capac şi se lasă la fiert timp de 25 de minute.

În timp ce fierb ciupercile, ardeii şi gogoşarii se taie mărunt cubuleţe, se spală şi verdeaţa, apoi se toacă mărunt. Roşiile se decojesc şi se toacă şi ele cubuleţe. După ce au fiert ciupercile, se adaugă primii ardeii şi gogoşarii, apoi roşiile şi verdeaţa. Se amestecă şi se lasă la fiert cu capacul pus până scade sosul. Ciupercile trebuie să fiarbă bine. Apoi, se condimentează de sare şi piper şi se serveşte caldă, alături de mămăliguţă. Poftă bună!

Mai multe