Mâncare de conopidă cu pui şi smântână

7 septembrie 2015   Gătește sănătos

Foarte gustoasă şi incredibil de aromată, conopida se numără printre cele mai sănătoase legume, ce conţin calciu, vitamina K, vitamina B6, vitamina C, antioxidanţi, acid folic şi fosfor.

Consumul de conopidă este excelent pentru prevenirea bolilor de inimă şi accidentelor vasculare, dar este excelentă şi pentru efectele sale antiinflamatorii. Conţinutul bogat în fibre şi calciu o face leguma perfectă pentru mâncărurile femeilor gravide şi copiilor. Iar în combinaţii, precum pui şi smântână, conopida este un ingredient delicios.

Iată o reţetă de mâncare de conopidă cu pui şi smântână, ce te va lăsa cu gura apă şi te va mobiliza să o prepari, căci este simplă şi rapidă.

Ingrediente Mâncare de conopidă cu pui şi smântână:

  • 4 ciocănele de pui
  • 1 ceapă potrivită
  • 1 ardei gras roşu
  • 500 de grame de conopidă
  • 2 căni suc de roşii proaspăt
  • 2 linguri de smântână
  • Sare
  • Piper
  • 1 foaie de dafin
  • Cimbru
  • 3 linguri Mărar şi pătrunjel tocat mărunt

Mod de preparare Mâncare de conopidă cu pui şi smântână:

Se spală bine ciocănelele de pui, apoi se pun la fiert. Se lasă se dea un clocot, se ia spuma, apoi se scot şi se spală iar cu apă rece. Ceapa şi ardeiul se curăţă şi se spală, se taie în patru şi apoi se taie felii subţiri.

Se ia o crăticioară, se pune puţin ulei la încins, apoi se adaugă carnea, ceapa şi ardeiul. Se lasă 2 minute la călit şi se adaugă o ceaşcă de apă. Se lasă 5minute pe foc la înăbuşit. Se condimentează după gust, se pune sucul de roşii şi se lasă la foc mediu 15 minute să fiarbă cu capacul pus. În acest timp, conopida se desface bucheţele mai mici, se spală bine sub jet de apă rece şi se lasă să fiarbă până se înmoaie puţin în apă clocotită cu sare.

Când este gata, conopida se mută în sosul cu carne, se amestecă încet cât să fie acoperită de sos, se pune capacul şi se mai lasă pe foc 5 minute la fiert. Smântâna se desface în două linguri de apă rece, se amestecă bine, apoi se toarnă peste conopidă, amestecând continuu. Nu se amestecă cu lingura, ci din crăticioară.

Se opreşte focul, se pune verdeaţa peste mâncare şi apoi capacul să se pătrundă aromele. Se lasă la odihnit, apoi se serveşte cât este caldă. Poftă bună!

Mai multe