Mâncare de soia cu legume (de post)

24 martie 2016   Gătește sănătos

Ştiai că soia are un conţinut ridicat de proteine, calciu, fier, zinc, fosfor, magneziu, complexul de vitamina B, acizi graşi Omega-3 şi fibre, aducând numeroase beneficii asupra sănătăţii? Datorită calciului, soia este recomandată femeilor aflate la menopauză, deoarece scade riscul apariţiei fracturilor.

Ingrediente (5-6 porţii)

500 g boabe de soia 1 morcov 2-3 ardei graşi 200 g ciuperci boia iute 1 cană mazăre 2 cepe medii sare piper ulei cimbru 1 legătură pătrunjel

Mod de preparare

Speli de mai multe ori boabele de soia şi le laşi peste noapte în apă, la înmuiat. Le scurgi, apoi le pui la fiert în apă cu puţină sare, iar în altă oală fierbi mazărea.

Cureţi legumele, tai morcovul rondele, iar ceapa şi ardeii cubuleţe. Pui la călit ceapa, în puţin ulei, şi când devine sticloasă adaugi morcovul, apoi ardeii.

Separat, speli bine ciupercile, le tai după preferinţă şi le opăreşti câteva minute. Le scurgi bine şi le adaugi peste restul de legume. Sărezi şi piperezi, pui un praf de boia iute şi amesteci bine. Când s-a fiert soia, o scurgi bine, şi o pui şi pe ea, odată cu mazărea, peste legume şi amesteci bine. Presari cimbru, iar când este aproape gata, adaugi şi pătrunjelul tocat fin.

Mai multe