Mâncare de spanac proaspăt cu pui

13 mai 2015   Gătește sănătos

Spanacul este unul dintre ingredientele de bază la început de vară, pe care trebuie să îl consumaţi în cantităţi cât mai mari, mai ales când este proaspăt. Spanacul conţine, fibre, antioxidanţi, este anti inflamator şi este un aliat excelent în protejarea sistemului imunitar.

Mâncarea de spanac proaspăt cu pui este o mâncare săţioasă şi foarte potrivită pentru acest sezon, când pieţele sunt pline de spanac de grădină, foarte bogat în vitamine. Nu rataţi această mâncare, este excelentă şi pentru cei mici, dar şi pentru cei mari.

Ingrediente Mâncare de spanac proaspăt cu pui:

  • 600 g pulpă de pui
  • 300 g spanac proaspăt de grădină
  • 1 ceapă
  • 6 bucăţi de usturoi
  • 1 ardei iute proaspăt
  • 1 linguriţă ghimbir ras
  • Jumătate de linguriţă de coriandru
  • Jumătate de linguriţă de turmeric
  • 3 linguri de smântână
  • sare şi piper

Mod de preparare Mâncare de spanac proaspăt cu pui:

Ceapa, usturoiul şi ardeiul iute se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Apoi, carnea de pui se poate tăia în bucăţi mai mici sau se poate lăsa aşa. Într-o tigaie se pune puţin ulei şi se lasă ceapa şi usturoiul la călit 3 minute. Se adaugă şi carnea, care se lasă la călit 10 minute, amestecându-se continuu.

Carnea se spală bine înainte şi se lasă la zvântat. Se poate tăia bucăţele, dar merge şi bucăţi întregi, mai ales că va avea aspect de carne prăjită, foarte frumos rumenită. Dacă lăsaţi carnea întreagă, este bine să vă asiguraţi că după ce s-a rumenit stă mai mult la fiert să se pătrundă. Mai ales dacă este pui de ţară.

Peste pui se adaugă ardeiul, ghimbirul, coriandrul, turmericul şi se amestecă bine, lăsând încă 2 minute. Spanacul proaspăt se spală bine de tot, apoi se opăreşte şi se pisează. După aceea, se pune în tigaie peste pui.

Spanacul îşi va lăsa sucul şi mâncarea se lasă la fiert, la foc potrivit, amestecând mereu timp de 10 minute. Când este aproape fiert bine puiul se adaugă sare şi piper după gust, smântâna şi opţional o lingură de unt. Se mai lasă la fiert 5 minute. Se poate servi şi cu orez simplu fiert sau cu mămăliga, este la fel de delicios. Poftă bună!

Mai multe