Mâncăruri uşoare de 1 mai. Ce să găteşti după masa îmbelşugată de Paşte

30 aprilie 2019   Gătește sănătos

După masa îmbelşugată de sărbători ar trebui să consumi alimente sărace în calorii şi pe cât posibil să elimini zahărul, dacă de Paşte ai făcut exces de dulciuri şi grăsimi. Hidratează-te bine, consumă fructe şi legume şi încearcă să balansezi mesele grele cu nişte preparate uşoare, pentru ca organismul tău să aibă timp să proceseze „bombele calorice” consumate în ultimele zile. Fă mişcare pentru măcar 30 de minute pe zi, chiar dacă asta înseamnă curăţenie sau plimbare, şi ai grijă să nu mai consumi zahăr sau alimente procesate măcar pentru un timp. Îţi propunem trei reţete uşoare pe care să le pregăteşti zilele acestea.

Salată de pui 

Ingrediente pentru salată de pui satay:

1 linguriţă pudră de curry 1/4 linguriţă chimen 1 căţel de usturoi 1 linguriţă miere 2 piepţi de pui fără piele şi os 1 linguriţă chilli 1 linguriţă suc de lămâie puţin ulei de măsline

Amestecă toate condimentele, mierea şi usturoiul cu puţină apă cât să devină o pastă. Feliază pieptul de pui pe jumate astfel încât din 2 piepţi să obţii 4 bucăţi de pui. Unge puiul cu pasta de condimente şi lasă-l în frigider pentru 1 oră.

Pune puţin ulei într-o tigaie şi adaugă puiul. Lasă-l să se gătească şi întoarce-l pe partea cealaltă când e auriu.

Feliază bucăţile de pui în fâşii subţiri, apoi pregăteşte salata: rupe-o într-n bol mare, taie castravetele, pătrunjelul şi ceapa şi adaugă puiul. Condimentează cu sare şi piper după gust. Dacă vrei, poţi adaugă în salată roşii şi ardei gras.

Linguine cu avocado, roşii şi limetă

Ingrediente pentru linguine cu avocado, roşii şi limetă:

115 g linguine integrale

1 limetă

1 avocado

2 roşii mari

coriandru

1 ceapă roşie

1 ardei iute

sare

piper

Găteşte pastele integrale conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Între timp, pune sucul de la limetă şi coaja într-un bol, alături de avocado, roşii, coriandru, ceapă şi ardeiul iute şi amestecă. Toate ingredientele trebuie tăiate cubuleţe. 

Scurge pastele, pune-le în bol şi amestecă. Pune sare şi piper şi la nevoie, adaugă şi o linguriţă de ulei de măsline. Le poţi servi calde sau reci.

Clătite din omletă cu sos de roşii şi piper

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 14.0px; font: 12.0px Helvetica; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000; background-color: #ffffff} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 14.0px; font: 12.0px Helvetica; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000; background-color: #ffffff; min-height: 14.0px} span.s1 {font-kerning: none}

Pentru clătite din omletă cu sos de roşii şi piper ai nevoie de:  

4 ouă mari

frunze de busuioc

Pentru sos:

2 linguriţe ulei

1 ardei gras galben

2 căţei usturoi

1 linguriţă oţet de mere

400 g conservă de roşii

Frunze de salată sau felii de pâine pentru servire

Pentru început, pregăteşte sosul: pune ulei la încins într-o tigaie. Adaugă ardeiul tocat mărunt şi usturoiul dat pe răzătoarea mică. Adaugă oţetul şi conserva de roşii mărunţite. Pune jumătate de cană de apă şi lasă la fiert pentru 10-15 minute până ce ardeiul s-a înmuiat şi sosul s-a îngroşat.

Între timp, fă clătite. Bate un ou cu o lingură de apă, sare şi piper. Într-o tigaie mică, pună jumătate de linguriţă de ulei şi adaugă oul. Găteşte-l cam 1-2 minute pe fiecare parte.

Şi repetă acelaşi procedeu cu fiecare ou.

Pune clătitele una peste alta şi adaugă sosul. Poţi servi cu frunze de salată sau pţine prăjită.

Mai multe