Mapo Tofu cu ciuperci și orez
În zilele de post, brânza tofu este cea mai bună soluţie pentru a înlocui carnea.
Ingrediente
4 linguri ulei
1 ceapă, tăiată mărunt
3 căței de usturoi
1 lingură ghimbir
200 g ciuperci
2 linguri sos de soia
1 lingură pastă de fasole iute (Doubanjiang)
1 linguriță boabe de piper Sichuan
400 g tofu
1 cană supă de legume
1 lingură amidon de porumb
2 linguri apă
2 cepe verzi, pentru garnitură
orez fiert
Mod de preparare
Încălzești boabele de piper Sichuan într-un wok, la foc mare, până când fumegă ușor. Transferi într-un mojar și pisezi, apoi lași deoparte.
Torni uleiul în wok, adaugi ceapa tocată și o sotezi până devine translucidă. Adaugi usturoiul tocat și ghimbirul ras și gătești încă un minut. Pui în tigaie ciupercile tăiate cubulețe și prăjești aproximativ 5 minute, până se înmoaie. Adaugi sosul de soia, pasta de fasole iute și boabele de piper Sichuan zdrobite și amesteci bine.
Pui tofu tăiat cubulețe în wok, având grijă să nu-l rupi și amesteci ușor pentru a se combina cu sosul și ciupercile. Torni supa de legume și lași să fiarbă aproximativ 10 minute, pentru a permite aromelor să se întrepătrundă.
Amesteci apa rece cu amidonul de porumb într-un bol mic până la omogenizare, apoi îl pui în tigaie pentru a îngroșa sosul. Lași 2-3 minute, până când sosul se îngroașă, dai tigaia de pe foc și ornezi cu ceapă verde tocată. Servești peste orez fiert.