„Melcişori“ cu fructe

25 ianuarie 2016   Gătește sănătos

Pentru copii mai pretenţioşi, sau din contră, mai pofticioşi.

Ingrediente (6 porţii) 200 g unt 100 g zahăr brun 2 gălbenuşuri 1 praf de scorţişoară 1 pliculeţ zahăr vanilat 400 g făină 300 g curmale, smochine, stafide

Mod de preparare

Freci, într-un castron, untul spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Adaugi gălbenuşurile, praful de scorţişoară, făina şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care-l laşi la frigider cel puţin o oră. Între timp, tai bucăţi curmalele şi smochinele.

Scoţi aluatul din frigider şi întinzi pe o planşetă presărată cu făi­nă o foaie potrivit de groasă. Împrăştii fructele şi stafidele pe toată suprafaţa foii şi o rulezi. Tai felii mai grosuţe şi le aşezi cu faţa în sus într-o tavă tapetată cu folie specială de copt.

Introduci tava în cuptorul bine încins pentru circa 30 de minute. Le desprinzi uşor de pe hârtie şi le laşi să se răcească.

Mai multe