„Melcişori“ cu fructe
Pentru copii mai pretenţioşi, sau din contră, mai pofticioşi.
Ingrediente (6 porţii) 200 g unt 100 g zahăr brun 2 gălbenuşuri 1 praf de scorţişoară 1 pliculeţ zahăr vanilat 400 g făină 300 g curmale, smochine, stafide
Mod de preparare
Freci, într-un castron, untul spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Adaugi gălbenuşurile, praful de scorţişoară, făina şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care-l laşi la frigider cel puţin o oră. Între timp, tai bucăţi curmalele şi smochinele.
Scoţi aluatul din frigider şi întinzi pe o planşetă presărată cu făină o foaie potrivit de groasă. Împrăştii fructele şi stafidele pe toată suprafaţa foii şi o rulezi. Tai felii mai grosuţe şi le aşezi cu faţa în sus într-o tavă tapetată cu folie specială de copt.
Introduci tava în cuptorul bine încins pentru circa 30 de minute. Le desprinzi uşor de pe hârtie şi le laşi să se răcească.