Mere pane. Reţetă bavareză

4 mai 2016   Gătește sănătos

Merele sunt recomandate de către specialiştii în nutriţie în orice perioadă a anului, aşa că te poţi bucura şi tu de abundenţa lor. Această reţetă este rapidă şi totodată o modalitate delicioasă de a profita de aceste fructe minunate şi sănătoase.

Ingrediente (4 porţii)

6 mere 250 g făină 250 ml bere 2 linguri ulei vegetal 3 ouă (albuşurile separate de gălbenuşuri) 50 g zahăr sare ulei vegetal pentru prăjit zahăr pudră

Mod de preparare

Într-un bol mare, baţi cu mixerul electric făina, berea, uleiul, gălbenuşurile de ou şi un praf de sare, până la omogenizare. Dai compoziţia la frigider şi o laşi aproximativ 30 de minute. Baţi albuşurile de ou cu zahăr într-un alt bol, cu mixerul, până îşi dublează volumul, apoi cu mare grijă încorporezi albuşurile de ou bătute spumă în aluatul preparat anterior.

Cureţi merele de coajă şi le scoţi cotoarele, apoi le tai în felii groase cam cât un deget. Dai merele prin aluat şi îndepărtezi excesul. Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu spre mare. Prăjeşti merele în ulei aproximativ 1-2 minute, pe fiecare parte, până se rumenesc şi capătă o culoare aurie. Muţi fructele pe un platou acoperit cu un prosop de hârtie şi le dai cu zahăr pudră, după gust. Mănâncă aceste mere bavareze cât sunt calde.

Sursa: kitchenstories.io.

Mai multe