Mere umplute cu migdale şi stafide
Mere umplute cu migdale şi stafide
Un desert de sezon, ale cărui arome te fac să uiţi de frigul de afară.
Dificultate mică/45 ’/4 porţii
Ingrediente:
4 mere mari
2 linguri musli
100 ml lapte
100 g migdale
100 g stafide
50 ml rom
2 linguriţe scorţişoară
Pentru sosul de vanilie
200 ml lapte
2 gălbenuşuri
1 lingură amidon
1 esenţă de vanilie
75 g zahăr
Mere umplute cu migdale şi stafide
Mod de preparare:
Cureţi merele de codiţe şi de cotoare şi le scobeşti. Pui musli la înmuiat în laptele călduţ, după care amesteci cu migdalele sfărâmate. Adaugi stafidele, care au stat la înmuiat în rom 30 de minute, scorţişoara şi amesteci bine. Umpli merele, le aşezi într-un vas uns cu unt şi dai la cuptor 30 de minute.
Freci gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Pui amidonul şi amesteci. Diluezi compoziţia cu laptele fierbinte, amestecând continuu. O aşezi pe foc până dă în clocot. Când sosul s-a îngroşat, iei de pe foc şi adaugi esenţa de vanilie.
Serveşti merele cu sosul de vanilie.