Mic dejun cu mere şi ovăz

18 noiembrie 2016   Gătește sănătos

La finalul unei săptămâni lungi şi grele la serviciu, îţi porpunem să te relaxezi împreună cu familia ta, la un mic dejun sănătos şi ...altfel.

Ingrediente

1 lingură zeamă de lămâie 4-5 mere curăţate şi tăiate cuburi 1/2 cană ovăz 1 cană făină 2 linguriţe praf de copt 2 linguriţe scorţişoară 1/2 cană unt 1/2 cană zahăr 1 linguriţă esenţă de vanilie 1/2 linguriţă sare 2 ouă 1/4 cană suc de mere sau apă 3/4 cană nuci sau alune sălbatice

Pentru glazură

3/4 cană zahăr pudră

1 lingură lapte

Mod de preparare

Încingi cuptorul şi ungi o tavă cu puţin ulei, apoi o dai deoparte. Într-un bol mediu, amesteci merele tăiate cu zeamă de lămâie pentru a nu oxida.

Pui fulgii de ovăz într-un blender până când se mărunţesc bine. Cerni făina cu praful de copt şi scorţuişoara într-un bol mic apoi adaugi făina de ovăz. Amesteci şi dai deoparte.

Într-un vas mai mare sau în cel de la mixer, freci untul cu zahărul timp de 4 minute, până când devine o compoziţie pufoasă. Adaugi vanilia şi sarea. Mixezi şi adaugi ouăle, unul câte unul.

Adaugi jumătate din cantitatea de ingrediente uscate, amesteci apoi adaugi sucul de mere. Amersteci bine înainte de a încorpora restul ingredientelor. Când aluatul e gata, încorporezi merele tăiate şi jumătate de cană de nuci sau alune. Apoi, transferi amestecul în tava pregătită. Presari restul de nuci, laşi la cuptor 25-30 de minute apoi scoţi şi laşi să se răcească. Cât timp se răceşte prăjitura, amesteci zahărul pudră cu laptele pentru glazură. Torni glazura peste micul dejun, feliezi şi serveşti.

sursa: http://everydaydishes.com/

Mai multe