Mic dejun cu ovăz şi ou

12 noiembrie 2015   Gătește sănătos

Se întâmplă de multe ori să vrem să variem mic dejunul. Săm fie săţios, să fie gustos şi să asigure energia necesară pentru întreaga zi. Un astfe de mic dejun poate fi acesta cu ovăz şi ou, l-am numit „mic dejunul campionilor“, pentru că este foarte bun pentru cei care fac sport în mod regulat.

Mic dejun cu ovăz şi ou - Ingrediente (1 porţie)

1/2 cană fulgi ovăz sare piper ulei 1 ou 2 linguri brânză cheddar ori de capră răzuită 1 lingură ceapăr verde tocată fin

Mic dejun cu ovăz şi ou - Mod de preparare

Într-o oală mică, fierbi 1 cană de apă. Adaugi fulgii de ovăz şi puţină sare. Amesteci, dai focul mai încet, şi fierbi până se înmoaie, cam 5 minute. Între timp, încingi 1 linguriţă de ulei într-o tigăţă. Pui oul şi îl laşi cam 3 minute, până se coace albuşul, iar gălbenuşul este moale. Asezonezi cu sare şi piper. Serveşti fulgii de ovăz aşezaţi într-un vas, acoperi cu brânză, ou şi ceapă verde.

Mai multe