Minitarte cu ciuperci
Minitartele cu ciuperci sunt o gustare delicioasă, pot fi luate la pachet sau servite chiar la micul dejun.
De ce ai nevoie pentru minitarte cu ciuperci
Pentru aluat:
250 g făină
1 ou
½ linguriţă sare
½ linguriţă piper
200 g unt
2-3 linguriţe lapte rece
Pentru umplutura:
90 g unt
3 fire praz
½ linguriţa sare
500 g ciuperci
2 linguriţe cimbru
3 linguri smântână
1 praf piper
200 g caşcaval
Cum se prepară minitarte cu ciuperci
Amesteci ingredientele şi faci un aluat farâmicios. Daca ţi se pare ca nu se leagă, picuri 2-3 linguriţe de lapte rece în timp ce amesteci, pentru ca aluatul sa devină omogen. Îl laşi la frigider o jumătate de oră. Îl întinzi cu un sucitor şi cu gura paharului formezi 6 cercuri. Le aşezi în formele de minitarte, dupa ce ai pus hârtie pentru copt. Întinzi pe toată suprafaţa.
Înţepi cu furculiţa din loc în loc. Le dai la cuptorul încins şi le ţii pâna devin aurii.
Le laşi la temperature camerei. Tai capatul firelor de praz, dai deoparte prima foaie şi tai partea albă până la frunze. Pui prazul într- o strecuratoare şi speli sub jet de apă.
Speli ciupercile şi le tai. Topeşti untul într-o tigaie. Adaugi prazul şi sarea şi amesteci 3 minute. Dai focul mai tare, pui ciupercile şi ţii pâna scade apa lăsată de ele. Adaugi cimbrul, smântâna şi piperul şi laşi să se răcească.
Presari un strat de caşcaval ras pe fundul fiecarei minitarte. Pui din compoziţia de ciuperci şi praz şi presari iar caşcaval pe deasupra. Coci cam 25 de minute. Serveşti când s-a racit.