Mousse de ciocolată şi caramel sărat
17 mai 2016
Gătește sănătos
Ai nevoie de doar 10 minute pentru a prepara acest desert absolut delicios, însă va trebui să dai mousseul de ciocolată la rece înainte să-l guşti.
De ce ai nevoie pentru mousse de ciocolată şi caramel sărat
300 g ciocolată cu lapte
50 g unt sărat
300 g smântână
6 linguri sos de caramel
sare de mare
Cum se prepară mousse de ciocolată şi caramel sărat
Rupe ciocolata bucăţi şi topeşte-o împreună cu untul tăiat cubuleţe. Amestecă, la foc mic, până se omogenizează. Nu o lăsa prea mult pe foc deoarece se va tăia.
Dai deoparte şi combini smântâna cu ciocolata.
Adaugă sare de mare în sosul de caramel, până obţii gustul dorit. Aşezi câte două linguri de sos de caramel în pahare, iar deasupra torni mousseul de ciocolată. Dai la rece paharele pentru cel puţin o oră. Decorezi cu ciocolată rasă.
Sursa foto http://kitchenmason.com/