Napolitane cu nuci şi cremă caramel
Uşor şi sănătos. Aşa s-ar putea spune despre aceste napolitane cu nuci şi cremă caramel.
Ingrediente pentru napolitane cu nuci şi cremă caramel (15 porţii)
1 pachet foi de napolitane 6 ouă 500 g zahăr 200 g unt 250 ml lapte 1 lingură cacao 200 g nucă măcinată 100 g alune măcinate
Mod de preparare pentru napolitane cu nuci şi cremă caramel
Ouăle se bat spumă cu 250 g zahăr. Se topeşte zahărul rămas şi se stinge cu laptele amestecat cu cacaua şi untul. Se adaugă ouăle bătute şi se amestecă continuu. Se fierbe compoziţia câteva minute până se topeşte zahărul şi se îngroaşă. Se ia de pe foc, se pun nucile şi alunele măcinate şi se lasă 10 minute să se răcorească. Se toarnă crema între cele cinci foi de
napolitană.
Se acoperă prăjitura cu un prosop, se aşază o greutate peste ea şi se lasă la rece până a doua zi, după care napolitanele cu nuci şi cremă caramel se taie pătrate sau romburi.