Năut în sos de iaurt, reţetă vegetariană bogată în proteine
5 decembrie 2019
Gătește sănătos
Această reţetă conţine două ingrediente care sunt ambele bogate în proteine. Ardeiul iute este unul dintre cele mai bune alimente pentru a înlocui carnea în dietele vegetariene. De data aceasta, le vom combina cu iaurt natural care conferă textură cremoasă.
Ingrediente
- O cană de năut fiert (220 g)
- 1 ardei roşu în fâşii
- 1 linguriţă seminţe de chimen (5 g)
- 2 linguri coriandru tocat (30 g)
- 1 lingură de ulei de măsline (16 g)
- sare şi piper (după gust)
- 1 căţel de usturoi
Ingrediente pentru sos
- ½ cană de iaurt simplu (100 g)
- 1 lingură coriandru tocat (15 g)
- 1 lingură de sos de soia (15 ml)
- Sare şi piper (după gust)
Mod de preparare
Încălziţi uleiul de măsline într-o tigaie. Se adaugă usturoiul şi ardeiul tăiat, seminţele de chiment şi sare. La scurt timp, adăugaţi năutul şi amestecaţi până când aromele se amestecă. Când năutul este fiert, opriţi focul
Pentru sos, luaţi un bol mic şi combinaţi cele patru ingrediente, iaurtul, coriandrul, sosul de soia şi condimentele, după gust.
Adăugaţi sosul peste năutul preparat şi serviţi cald.
Poftă bună!