Negresă cu portocale

10 septembrie 2017   Gătește sănătos

Pufoasă, cu o aromă intensă de ciocolată neagră şi un parfum subtil de portocală, această negresă este exact desertul pe care-l aştepţi cu nerăbdare în weekend.

De ce ai nevoie pentru negresă cu portocale

Pentru negresă

300 g făină

100 g cacao

1 praf sare

1 linguriţă praf de copt

150 g unt

3 linguri suc de portocale

200 g zahăr

2 linguriţe esenţă de vanilie

1 linguriţă esenţă de portocale

100 g nuci

Pentru glazură

250 g ciocolată neagră

50 g smântână

Cum se prepară negresă cu portocale

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Combini făina cu sarea, praful de copt şi cacaua. Separat, omogenizezi untul topit cu sucul de portocale, esenţa de vanilie, cea de portocale şi zahărul. Încorporezi făina peste unt, amesteci şi pui nucile sfărâmate. Torni compoziţia în tavă şi o dai la cuptor până când trece testul scobitorii.

Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o amesteci cu smântâna. O torni peste negresă cât timp este caldă, o nivelezi şi dai prăjitura la rece înainte să o porţionezi.

Sursa foto http://www.thepeachkitchen.com

http://www.thepeachkitchen.com

Mai multe