Negresă cu portocale
Pufoasă, cu o aromă intensă de ciocolată neagră şi un parfum subtil de portocală, această negresă este exact desertul pe care-l aştepţi cu nerăbdare în weekend.
De ce ai nevoie pentru negresă cu portocale
Pentru negresă
300 g făină
100 g cacao
1 praf sare
1 linguriţă praf de copt
150 g unt
3 linguri suc de portocale
200 g zahăr
2 linguriţe esenţă de vanilie
1 linguriţă esenţă de portocale
100 g nuci
Pentru glazură
250 g ciocolată neagră
50 g smântână
Cum se prepară negresă cu portocale
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Combini făina cu sarea, praful de copt şi cacaua. Separat, omogenizezi untul topit cu sucul de portocale, esenţa de vanilie, cea de portocale şi zahărul. Încorporezi făina peste unt, amesteci şi pui nucile sfărâmate. Torni compoziţia în tavă şi o dai la cuptor până când trece testul scobitorii.
Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o amesteci cu smântâna. O torni peste negresă cât timp este caldă, o nivelezi şi dai prăjitura la rece înainte să o porţionezi.
Sursa foto http://www.thepeachkitchen.com