Negresă cu zmeură
Negresa este o prăjitură care poate fi preparată în atât de multe feluri. Poate fi de post, cu brânză, cu gem, cu nuci sau cu fructe proaspete, cum este zmeura.
De ce ai nevoie pentru negresă cu zmeură
110 g ciocolată neagră
220 g unt
sare
1 linguriţă esenţă de vanilie
300 g zahăr
4 ouă
250 g făină
200 g nuci
200 g zmeură
Cum se prepară negresă cu zmeură
Topeşti ciocolata cu untul, amestecând până se omogenizează. Dai deoparte cratiţa şi adaugi un praf de sare, esenţa de vanilie şi zahărul. După ce s-au omogenizat, încorporezi ouăle, unul câte unul, şi, la final, făina. Adaugi nucile sfărâmate şi torni jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată. Nivelezi şi dai tava la congelator 30 de minute. Presari zmeura şi torni restul compoziţiei. Dai tava la cuptor, încălzit în prealabil, pentru 40-45 de minute. Negresa este gata când trece testul scobitorii.
Sursa foto http://www.theseasonedmom.com