Ochiuri româneşti în sos de roşii şi brânză feta
Unii le ştiu sub denumirea de ouă poşate, alţii de ochiuri româneşti. Indiferent cum alegi să le spui, încearcă această reţetă cu sos de tomate şi brânză feta pentru un mic dejun săţios, alături de întreaga familie.
De ce ai nevoie pentru a pregăti ochiuri româneşti în sos de tomate şi brânză feta
30 ml ulei
1 ceapă, tăiată bucăţele
4 căţei de usturoi, tăiat mărunt
2 ardei graşi
400 g năut sau fasole albă
boia, după gust
cimbru, după gust
700 g conservă roşii decojite
sare, după gust
piper, după gust
100 g brânză feta
8 ouă
pătrunjel, după gust
coriandru, după gust
lipii calde, opţional
Cum pregăteşti ochiurile româneşti în sos de tomate şi brânză feta
Încălzeşti cuptorul la 220 de grade. Încingi puţin uleiul, la temperatură medie, într-o tigaie. Adaugi ceapa, usturoiul şi ardeiul gras tocat mărunt şi laşi pe foc aproximativ 8 minute. Combini cu năutul, boia şi cimbrul şi amesteci încă 2 minute. Pui apoi în tigaie roşiile decojite zdrobite şi sucul de la ele. Reduci temperatura şi amesteci încă 15 minute, până când se îngroaşă sosul uşor. Condimentezi cu sare şi piper. Presari brânză feta uniform peste conţinut.
Spargi ouăle pe rând în sosul de tomate, la distanţă potrivită. Dai la cuptor 5-8 minute, astfel încât gălbenuşul să rămână moale. Asezonezi cu pătrunjel şi coriandru, după gust. Serveşti cu lipie caldă, dacă doreşti.
Sursa http://www.bonappetit.com