Orez cu dovlecei, reţeta rapidă

1 februarie 2018   Gătește sănătos

O reţetă uşoară şi rapidă pentru o garnitură sănătoasă şi gustoasă.

De ce ai nevoie ca să prepari orez cu dovlecei

2 linguri de unt

3 căţei de usturoi, tocat

500 ml supă de zarzavaturi

250 g orez

2 dovlecei, tăiaţi bucăţele

250 g brânză rasă

sare şi piper negru, după gust

prepari orez cu dovlecei

Topeşti untul într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adaugi usturoiul şi amesteci frecvent, timp de 1-2 minute. Apoi adaugi supa de zarzavaturi şi orezul, până dă în clocot. Acoperi, faci focul mic şi laşi să fiarbă până când orezul a fiert complet, circa 15-20 minute. Iei de pe foc şi adaugi dovleceii şi brânza; asezonezi cu sare şi piper, după gust. Acoperi şi laşi până când brânza s-a topit, circa 3-5 minute. Serveşti imediat.

Sursa: https://www.yummly.com

Mai multe