Orez cu praz
Prasorizo, sau orez cu praz după o reţetă grecească, ca garnitură sau cină uşoară.
De ce ai nevoie ca să prepari orez cu praz:
1 lingură ulei
1/2 ceapă tăiată felii subţiri
3 căţei de usturoi tocaţi
cepe verzi
fir de praz
şi apoi
150 g orez alb cu bobul lung
750 ml supă de legume
lingură
linguri păt
2 linguri de muguri de pin sau alte seminţe
sare
piper negru
Cum prepari orez cu praz:
Încălzeşti ulei într-o tigaie mare sau wok, adaugi ceapa, usturoiul, cepele verzi şi prazul. Căleşti la foc mediu-mic circa 5 minute, până când se înmoaie legumele. Adaugi orezul şi mai căleşti încă 2-3 minute. Apoi, adaugi supa de legume şi oregano. Amesteci bine, şi laşi să fiarbă uşor la foc mic, amestecând din când în când. Orezul va absorbi supa.
Verifică dacă orezul a fiert complet, mai adaugă puţină apă dacă nu e încă gata, şi mai fierbe câteva minute. Când orezul a fiert şi a absorbit tot lichidul, adaugă pătrunjel verde şi muguri de pin sau alte seminţe, şi asezonează după gust.