Ouă coapte cu macrou afumat şi spanac

13 octombrie 2017   Gătește sănătos

O reţetă delicioasă şi sănătoasă pentru o săptămână care se află încă la debut. Prepară pentru întreaga familie aceste ouă coapte cu macrou afumat şi spanac, un deliciu care va fi pe placul tuturor.

Ouă coapte cu macrou afumat şi spanac - Ingrediente

200 g spanac congelat 3 linguri smântână 3 linguri chives sau frunze de ceapă verde 1 lingură hrean răzuit 200 g macrou afumat 8 ouă felii de lămâie sare piper

Ouă coapte cu macrou afumat şi spanac - Mod de preparare

Încinge cuptorul la 180 de grade. Dezgheţi spanacul şi îl laşi să se scurgă bine şi îl aşezi într-o tavă. Amesteci smântâna cu chives sau ceapa verde li hreanul şi asezonezi cu sare şi piper. Aşezi bucăţi de macrou afumat, peste care pui smântâna. Spargi ouăle deasupra, asezonezi cu sare şi piper.

Acoperi tava cu folie şi laşi la cuptor 13-15 minute până se fac bine albuşurile, iar gălbenuşurile moi, dar nu crude. Laşi deoparte 2 minute, apoi serveşti cu felii de lămâie.

sursa: http://www.deliciousmagazine.co.uk/

Mai multe