Pacheţele cu vinete la grătar

1 august 2017   Gătește sănătos

Să uităm puţin de micii ori muşchiuleţul, ori cârnaţii care sfârâie pe cuptor şi să ne mai ocupăm şi de nişte legume!

Ingrediente 2 vinete lunguieţe subţiri 2 roşii bine coapte, dar tari zeamă de lămâie 2 linguri ulei mărar sare piper

2 roşii bine coapte

2 linguri ulei

2 căţei de usturoi

frunze de busuioc

sare

piper

Preparare

Speli vinetele, le tai felii subţiri, pe lungime, şi le stropeşti cu zeamă de lămâie să nu se oxideze. Fâşiile trebuie să aibă cam 15 cm lungime. Tai roşiile rondele, le condimentezi cu sare, piper şi mărar.Aşezi capetele a două fâşii de vinete încrucişate, una peste alta, adaugi o felie de roşie, acoperi cu cealaltă jumătate a fâşiei de vânătă, mai adaugi o felie de roşie şi acoperi cu următoarea jumătate de fâşie de vânătă, astfel ca, în final, să pară un pacheţel. Prinzi la capăt cu o scobitoare.Procedezi la fel cu restul de ingrediente şi când toate pacheţelele sunt gata, le stropeşti cu ulei, le condimentezi cu sare şi le aşezi pe grătarul bine încins până se rumenesc frumos, pe toate părţile.Pentru sos, decojeşti roşiile,le tai cubuleţe, le amesteci cu ulei, usturoiul zdrobit, le condimentezi cu sare, piper, după gust, şi le aromatizezi cu frunze de busuioc tocate fin, apoi îl serveşti alături de pacheţelele fierbinţi.

Mai multe