Paella cu pui

10 februarie 2014   Gătește sănătos

Paella este un preparat tradiţional din Spania. Ingredientul vedetă al acestui preparat este orezul. De-a lungul timpului reţeta s-a diversificat. Cele mai cunoscute sunt cele cu carne de pui, carne de porc, cu creveţi sau cu fructe de mare, orezul fiind nelipsit. Nu vă temeţi să încercaţi un preparat nou, seamănă foarte mult cu salatele de la noi şi are un gust deosebit.

Ingrediente:

1 linguriţă şofran 2 linguri de apă fiartă 1 linguriţă ulei de măsline 1 piept de pui, tăiat bucăţi 1 ceapă roşie, tocată 1 ½ linguriţă boia dulce 1 ardei gras, tocat 2 ceşti orez 3 ceşti supă de pui 1 cană mazăre pătrunjel tocat felii de lămâie, pentru servit

Mod de preparare:

Se pune şofranul într-un castron, iar peste el se adaugă cele două linguri de apă clocotită şi se lasă cam 5 minute. Între timp, se pune uleiul într-o tigaie. Se adaugă carnea de pui tăiată cubuleţe şi ceapa tocată. Când s-au făcut cât de cât, se pune boiaua, ardeiul gras şi orezul. Se amestecă bine. Se adaugă şofranul şi supa de pui. Se acoperă cu un capac, se reduce focul şi se fierb aproximativ 15 - 18 minute amestecându-se din când în când. Aproape de sfârşit se adaugă mazărea, pătrunjelul şi sare după gust. Se amestecă frecvent şi se mai lasă pe foc câteva minute.

Se serveşte cu felii de lămâie.

Mai multe