Pâine cu căpşuni şi banane

10 aprilie 2014   Gătește sănătos

Să uităm pentru câteva momente de pâinea de casa obişnuită şi să încercăm ceva nou. O pâine cu căpşuni şi banane poate fi servită la micul dejun lângă un pahar cu lapte sau o cană cu ceai.

pâinea de casa

Ingrediente:

¾ cană piure de banane ¼ ceaşcă unt topit 1 linguriţă bicarbonat ¾ cană zahăr brun 1 ¼ cană făină 1 lingură vaniliei 1 cană căpşuni tăiate în două 1 ou sare (un vârf de cuţit)

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 170 grade C. Pregătiţi o tavă standard pentru a pune aluatul de pâine cu căpşuni şi banane. Ungeţi tava în partea de jos, dar şi pe lateral cu unt, apoi puneţi pe fundul tăvii hârtie de copt.

Într-un castron amestecaţi piureul de banane, untul topit, zahărul brun, vanilia şi oul. După ce aţi amestecat aceste ingrediente, adăugaţi făina, praful de cop şi sarea, apoi omogenizaţi. Deasupra puneţi câteva felii de căpşuni.

Mutaţi aluatul în tava pregătită şi coaceţi aceasta pâine cu căpşuni şi banane pentru 40-50 de minute până trece testul cu scobitoarea.

Paine taraneasca

Paine taraneasca

Budinca de paine

Budinca de paine

Paine cu nuci

Paine cu nuci

Sursa: ivillage.com

Mai multe