Pâine cu măsline
Pâinea de casă are un gust deosebit, mai ales atunci când este proaspăt scoasă din cuptor şi te îmbie cu mirosul său. Iar dacă adaugi şi măsline în compoziţia sa, vei obţine cea mai bună pâine de casă!
De ce ai nevoie pentru pâine cu măsline
400 g făină albă
100 g făină integrală
1 plic drojdie uscată
1 lingură zahăr
65 g măsline
1 lingură ulei de măsline
1 praf de sare
300 ml apă
Cum se prepară pâine cu măsline
Freci drojdia cu zahărul, o lingură de făină şi puţină apă caldă. Laşi maiaua să crească 10-15 minute, apoi o pui este făina albă şi cea integrală, ambele cernute. Adaugi un praf de sare, măslinele feliate, uleiul de măsline şi apă caldă. Frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai ţine de mâini. Îl acoperi şi-l laşi să crească într-un loc cald. Când şi-a dublat volumul îl mai frămânţi 5 minute, apoi îl laşi din nou la crescut. Îl pui într-o tavă tapetată, îl laşi să crească 10 minute şi dai la cuptor. Pâinea cu măsline este gata când se rumeneşte frumos pe deasupra.
Sursa http://incookiehaven.blogspot.ro