Pâine cu măsline
Din doar 5 ingrediente poţi prepara o aromată specialitate mediteraneană. Învaţă cum se prepară pâine cu măsline.
De ce ai nevoie pentru pâine cu măsline
1 lingură drojdie uscată
250 ml apă caldă
2 linguriţe sare
600 g făină
200 g măsline naturale feliate
Cum se prepară pâine cu măsline feliate
Combini într-un vas apa călduţă cu drojdia şi lasă să se înmoaie 5 minute. Combină sarea cu făina şi toarnă apa, puţin câte puţin, şi frământă până când aluatul nu se mai ţine de degete şi îi poţi da forma unei bile. Acoperă vasul cu un prosop şi lasă-l să crească cel puţin 10 ore pentru ca aromele să se amestece.
Dă drumul la cuptor şi întinde aluatul pe o suprafaţă unsă cu făină. Presară o treime din măslinele feliate şi formează din nou o bilă din aluat. Întinde aluatul şi repetă operaţiunea până rămâi fără măsline. Pune aluatul în tava unsă cu ulei şi lasă pâinea la crescut 30 de minute, după care dă-o la cuptor până se rumeneşte.
Sursa foto http://www.oliviascuisine.com