Pâine cu măsline

28 august 2015   Gătește sănătos

O mâncare delicioasă se poate bucura oricând de o felie de pâine la fel de gustoasă!

Ingrediente

600g făină integrală

350ml apă minerală

1 plic de drojdie uscată

2 linguri ulei de măsline

100g măsline verzi

1 linguriţă zahăr

1 linguriţă sare

1 linguriţă miere

Mod de preparare: Amesteci drojdia cu zahărul şi o lingură de făină, puţină apă minerală până se formează un aluat care trebuie să stea la crescut, 30 de minute. Amesteci aluatul dospit cu restul de făină, uleiul de măsline, o linguriţă, de sare, o linguriţă de miere, restul de apa minerală şi frămânţi până obţii un aluat omogen pe care îl laşi să, crească o oră.Încorporezi în aluat măslinele, fără sâmburi, întregi, apoi modelezi o pâine, o crestezi cu un cuţit deasu, pra, o aşezi într-o formă unsă cu unt sau ulei şi o laşi la crescut circa 45 de minute, acoperită cu un prosop.Introduci pâinea în cuptorul bine încălzit şi o, laşi să se coacă aproximativ 45 de minute, până se rumeneşte frumos.

Mai multe