Pâine cu usturoi
În orice restaurant italian ai intra, pâinea cu usturoi este la mare cinste. Nu trebuie să treci pragul restaurantului pentru a te răsfăţa cu gustul ei delicios, pentru că o poţi prepara chiar tu acasă.
De ce ai nevoie pentru pâine cu usturoi
Pentru aluat
600 g făină
1 lingură drojdie uscată
2 linguri zahăr
1 linguriţă sare
100 ml lapte cald
100 ml apă caldă
1 lingură unt
Pentru uns
4 linguri unt
3 căţei de usturoi
câteva fire pătrunjel
1 linguriţă oregano
1 linguriţă sare
Cum se prepară pâinea cu usturoi
Combini apa caldă cu drojdia şi zahărul, amesteci şi laşi laşi 7-8 minute maiaua să crească. Pui laptele cald, sarea şi untul la temperatura camerei. Încorporezi treptat făina şi frămânţi până când obţii un aluat maleabil şi moale. Îl laşi să crească până când îşi dublează volumul.
Între timp, topeşti untul, adaugi oregano, pătrunjelul tocat, sarea şi usturoiul pisat. Împarţi aluatul în 24 de bile egale, pe care le ungi cu sosul de usturoi şi le aşezi într-o tavă tapetată, unele deasupra celorlalte. Laşi pâinea să crească 30-40 de minute, o dai la cuptor şi o ţii până când se rumeneşte. O laşi 10 minute în tavă înainte să o scoţi.
Sursa foto http://www.mycookingjourney.com