Panna cotta cu cafea şi mure
Această reţetă de panna cotta cu cafea si mure am primit-o de la cititoarea noastră Alina Paduraru. Mulţumim, Alina! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente:
100 ml lapte 100 ml frişcă lichidă 100 ml apă fierbinte + 2 plicuri ness 150 g ciocolată 2 linguri zahăr 10 g gelatină 1 esenţă rom 150 g fructe congelate (mure)
Mod de preparare:
Pregateste mai întâi o ceaşcă de cafea solubilă, amestecând 100 ml de apă fierbinte cu 2 pliculeţe de ness. Separat, într-o cratiţă, amestecă laptele, cafeaua şi frişca lichidă. Adaugă şi 2 linguri de zahăr, apoi pune vasul pe foc şi lasă-l să dea în clocot. Adaugă ciocolata ruptă bucăţi şi amestecă până ce aceasta se dizolvă complet. La final, incoporează fructele de mure şi aromează totul cu o esenţă de rom.
Peste această compoziţie se adaugă şi gelatina înmuiată în apă rece şi dizolvată pe baie de aburi. Amestecul obţinut se toarna în cupe şi se dă acest panna cotta cu cafea si mure la frigider minim 2 ore.