Parfait de zmeură
8 iunie 2016
Gătește sănătos
De fiecare dată când vrei să te răsfeţi cu ceva dulce şi nu foarte bogat în calorii, noi îţi recomandăm acest parfait de zmeură.
De ce ai nevoie pentru parfait de zmeură
2 linguri gelatină încoloră
2 linguri apă rece
800 g zmeură
100 g zahăr
2 albuşuri
200 g frişcă
Cum se prepară parfait de zmeură
Amesteci gelatina cu apa şi o laşi la hidratat 5 minute. Zdrobeşti trei sferturi din zmeură şi o treci printr-o sită, pentru a elimina seminţele. Topeşti pe baie de aburi gelatina şi o amesteci cu piureul. Baţi albuşurile spumă tare cu jumătate din cantitatea de zahăr şi încorporezi bezeaua în piure. Baţi frişca cu restul de zahăr şi o încorporezi în piure. Dai parfaitul la rece o oră.
Pui un strat de parfait într-un pahar, un strat de smeură şi din nou parfait. Decorezi cu zmeură.
Sursa foto http://www.lepetiteats.com