Paste „carbonara“ cu avocado
Pentru o cină rapidă în zile de post, iată o reţetă de paste carbonara la antipodul reţetei de dulce obişnuite.
De ce ai nevoie ca să faci paste „carbonara“ cu avocado:
1 avocado mediu copt, curăţat şi cu sâmburele scos
zeama şi coaja de la 1/2 lămâie
2-3 căţei de usturoi, după gust
sare după gust
¼ cană ierburi proaspete (dacă ai busuioc verde jumătate busuioc şi jumătate pătrunjel, sau doar pătrunjel)
2 linguri ulei de măsline extravirgin
1/3 cană (70 g) nuci, prăjite şi tocate
piper măcinat după gust
pătrunjel verde, pentru ornare
paste circa 225 g
Cum prepari paste „carbonara“ cu avocado
Într-o oală cu apă cu sare fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. În timp ce fierb, faci sosul punând zeama de lămâie (nu şi coaja), usturoiul şi uleiul de măsline în blender şi faci o pastă moale. Adaugi şi celelalte ingrediente, cu excepţia nucilor, piperului, pătrunjelului pentru ornare, pastelor şi cojii de lămâie).
Pasezi până pasta devine foarte moale şi cremoasă. Când au fiert pastele, le treci printr-un jet de apă rece, le scurgi şi le pui într-un vas de servire. Peste paste torni sosul şi amesteci ca să se combine bine. Când serveşti, ornezi cu pătrunjel verde, piper, coaja de lămâie şi nuci.