Paste cu chifteluţe
Ai aici o reţetă mai deosebită, cu chifteluţe irezistibile în sosul cremos.
De ce ai nevoie ca să prepari paste cu chifteluţe:
1 lingură ulei de măsline 450-500 g carne tocată de porc şi vită 110 g pesmet 60 ml lapte 1/2 ceapă mare tocată 3 căţei de usturoi tocat 1 lingură oregano uscat 1 ou sare, piper
linguri
linguri
ml supă
s
linguri muştar de
după
250 g
cu ou
Cum prepari paste cu chifteluţe:
Combini pesmetul şi laptele până este absorbit laptele. Încălzeşti 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adaugi ceapa tocată şi căleşti până devine transparentă, circa 5 minute. Adaugi ustoroi şi oregano şi mai căleşti încă 1 minut. Opreşti focul. Într-un castron mediu, combini carnea, pesmetul care a absorbit laptele şi amestecul călit de ceapă, usturoi şi oregano. Pune şi sare şi piper. Adaugă 1 ou şi combină folosind o lingură de lemn până când tot oul este încorporat. Folosind o lingură pentru a măsura şi mâinile, începi să faci gogoloaie rotunde. La foc mediu-mare, prăjeşti chiftelele până se rumenesc peste tot, întorcându-le cu grijă ca să nu se rupă, circa 10 minute, asigurându-te să se pătrundă în interior. Scoţi chiftelele şi le pui pe o farfurie mare.
Pentru sos, reduci focul la mic şi pui 4 linguri de unt în tigaie. Când s-a topit, adaugi 3 linguri de făină şi ţii pe foc 1-2 minute până când devine aurie-maronie. Adaugi supa de vită şi fierbi 2 minute. Apoi adaugi smântâna groasă, 1 lingură de muştar de Dijon şi fierbi până când sosul se îngroaşă doar puţin. Îl guşti şi adaugi sare şi piper dacă e nevoie. Pui chiftelele în sos, acoperi şi fierbi la foc mic circa 10 minute.În timp ce chiftelele fierb cu sosul, fierbi pastele în apă sărată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Adaugi pastele fierte în tigaia cu sosul şi chiftelele. Amesteci ca să combine şi serveşti fierbinte, eventual presărând puţin pătrunjel verde deasupra.
Sursa: https://whatsinthepan.com