Paste cu peşte
Mai simplu de preparat nici că se poate. Aşa că dăm startul la paste!
ingrediente
300 g paste fusilli 1 conservă de ton în ulei 1 lingură ulei de măsline 2 linguri parmezan ras 1 lingură zeamă de lămâie ketchup picant 2 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel verde frunze de busuioc verde (sau uscat) sare piper
Cum se prepară
Se fierb al dente pastele în apă cu o linguriţă de sare, se scurg şi se călesc uşor cu o lingură de ulei de măsline. Separat, se amestecă peştele, scurs de ulei şi mărunţit, cu zeama de lămâie, usturoiul zdrobit, 4-5 linguri de ketchup picant, pătrunjel şi busuioc tocate, sare şi piper, după gust. Se toarnă sosul peste paste, se amestecă uşor pentru a nu se zdrobi şi se servesc imediat, presărate cu parmezan ras şi pătrunjel verde tocat.