Paste Puttanesca, reţeta pas cu pas FOTO

9 martie 2017   Gătește sănătos

Încearcă un preparat delicios şi savuros, care este gata în doar 30 de minute. Este o mâncare perfectă pentru orice zi a săptămânii.

Paste Puttanesca – Ingrediente (4 porţii)

250 g paste (de exemplu, tagliatelle) 150 g cârnaţi chorizo 80 g măsline 40 g anşoa 20 g capere 500 g roşii de la conservă, tocate 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 lingură zahăr sare piper

Paste Puttanesca – Mod de preparare

Fierbi pastele aproximativ 8-10 minutem în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet. Când le scurgi, păstrezi 1 cană din apa în care au fiert şi le dai deoparte.

Scurgi caperele. Tai măslinele (fără sâmburi) pe lungime. Toci anşoa, tai ceapa şi usturoiul. Tai cârnaţii chorizo în bucăţi mici, cât o alună de pădure.

Prăjeşti bucăţelele de chorizo într-o tigaie, la foc mediu-mare, până devin crocante. Adaugi ceapa şu usturoiul şi le sotezi 2-3 minute.

Adaugi măslinele, anşoa şi roşiile pasate şi laşi totul să fiarbă la foc mic 15-20 de minute, până când sosul scade şi capătă o consistenţă mai groasă.

Încorporezi caperele şi condimentezi cu zahăr, sare şi piper, după gust. Adaugi pastele fierte şi amesteci uşor, apoi asezonezi cu mai multe capere, după gust.

kitchenstories.io

Mai multe