Pasteis de nata: reţeta portugheză

18 aprilie 2016   Gătește sănătos

Pasteis de nata şi pasteis de Belem (tarte cu foitaj şi cremă de ou) sau ovos moles sunt câteva dintre deserturile tradiţionale portugheze.

Ingrediente

1 pachet aluat foitaj (800 g)

Pentru cremă 6 gălbenuşuri 500 gml smântână lichidă (30% grăsime) 240 g zahăr 30 g amidon scorţişoară, pentru ornat

Mod de preparare

Pentru cremă, amesteci amidonul cu 50 ml smântână rece. Torni restul de smântână, adaugi zahărul, iar la sfârşit adaugi gălbenuşurile bătute. Scoţi aluatul din frigider, îl decongelezi şi decupezi cu un inel sau o cană cercuri cu diametrul de 6-7 cm. Pui aluatul în miniforme de tarte, le bagi la frigider 5 minute, după care le dai la cuptor 10 minute. Le scoţi, le umpli cu cremă şi le introduci în cuptor până se rumenesc. Opţional, poţi presăra, după ce s-au răcorit, puţină pudră de scorţişoară.

Mai multe