Păstrăv la grătar

9 februarie 2016   Gătește sănătos

După mai multe reţere cu macrou, cod ori somon mi s-a făcut poftă de un păstrăv la grătar. Iată cât de simplu se prepară:

Ingrediente (4 porţii)

4 păstrăvi

4 căţei de usturoi

ulei

sare

1 lămâie

Mod de preparare

Cureţi peştii de intestine, îi speli bine şi îi laşi să se zvânte pe hârtie absorbantă. Tai usturoiul mărunt şi-l introduci în interiorul peştelui, sărezi, presari puţină zeamă de lămâie şi ungi cu ulei. Crestezi puţin fiecare peşte şi îi înfăşori în folie de aluminiu. Pui pe grătarul încins. După circa 15 minute, întorci peştii pe partea cealaltă. După alte 15 minute, scoţi folia şi serveşti peştele cu garnitură de legume fierte, salată şi lămâie.

Mai multe