Pate vegetal

6 octombrie 2016   Gătește sănătos

O delicioasă reţetă de pate, care poate fi preparată fără ficat sau soia. Este cremos, aromat şi numai bun de întins pe pâine.

De ce ai nevoie pentru pate vegetal

250 g linte

3 căţei de usturoi

4 linguri ulei de măsline

220 g ţelină, doar partea albă

pătrunjel uscat

oregano

cimbru uscat

170 g ciuperci

150 g alune crude, nesărate

3 linguri zeamă de lămâie

1/4 linguriţă pudră de ardei iute

sare

piper

Cum se prepară pate vegetal

Speli lintea, o acoperi cu apă şi o fierbi 30-35 de minute. O scurgi şi o laşi la răcorit. Încingi uleiul şi căleşti usturoiul pisat şi ţelina tocată. Pui ierburile uscate şi mai ţii pe foc un minut. Adaugi ciupercile feliate şi amesteci până când se evaporă sucul lăsat de ele. Pui în blender alunele, sucul de lămâie, sare, piper şi ciupercile. Mixezi până când se omogenizează, adaugi lintea şi le zdrobeşti până când capătă o consistenţă cremoasă. Dacă pateul este prea tare, mai poţi adăuga puţină apă.

Sursa foto http://laceandcoco.com

http://laceandcoco.com

Mai multe