Pate vegetal
O delicioasă reţetă de pate, care poate fi preparată fără ficat sau soia. Este cremos, aromat şi numai bun de întins pe pâine.
De ce ai nevoie pentru pate vegetal
250 g linte
3 căţei de usturoi
4 linguri ulei de măsline
220 g ţelină, doar partea albă
pătrunjel uscat
oregano
cimbru uscat
170 g ciuperci
150 g alune crude, nesărate
3 linguri zeamă de lămâie
1/4 linguriţă pudră de ardei iute
sare
piper
Cum se prepară pate vegetal
Speli lintea, o acoperi cu apă şi o fierbi 30-35 de minute. O scurgi şi o laşi la răcorit. Încingi uleiul şi căleşti usturoiul pisat şi ţelina tocată. Pui ierburile uscate şi mai ţii pe foc un minut. Adaugi ciupercile feliate şi amesteci până când se evaporă sucul lăsat de ele. Pui în blender alunele, sucul de lămâie, sare, piper şi ciupercile. Mixezi până când se omogenizează, adaugi lintea şi le zdrobeşti până când capătă o consistenţă cremoasă. Dacă pateul este prea tare, mai poţi adăuga puţină apă.
Sursa foto http://laceandcoco.com