„Pătrăţele cu lămâie“
Se întâmplă de multe ori ca prichindelul tău să ceară repede un desert, iar pe tine te pe nepregătite. Nu te agita, poţi prepara rapid această reţetă, şi toată lumea va fi mulţumită.
Ingrediente
7 ouă 1 ½ cană zahăr 1 ½ cană făină 1 praf de sare 2 lămâi potrivite 100 g unt 1 pliculeţ praf de copt
Mod ee preparare
Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi zahărul şi baţi până se topeşte. Separat, baţi gălbenuşurile cu untul topit, dar rece, şi le adaugi treptat în albuşuri. Pui coaja şi zeama de lămâie, făina cernută cu praful de copt şi amesteci uşor cu o lingură de lemn, de jos în sus.
Aşezi hârtie de copt într-o tavă medie, pui aluatul şi-l netezeşti. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 45 de minute. Laşi pandişpanul să se răcească în tavă, după care îl tai pătrăţele.
sursa: Shutterstock