Penne crocante cu spanac şi parmezan, la cuptor

25 aprilie 2017   Gătește sănătos

Spanacul oferă un gust special pastelor, iar atunci când alegi să prepari o reţetă cu bacon, felii de roşii şi parmezan, rezultatul nu are cum să fie decât unul delicios.

Ingrediente

450 g penne

ulei

sare, după gust

piper, după gust

2-4 felii bacon

30 g pesmet

230 g smântână

150 g brânză cheddar, rasă

100 g parmezan, ras

700 g spanac

1 roşie

cimbru, opţional

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 de grade. Ungi o tavă de copt cu puţin ulei. Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Într-un bol, amesteci baconul tăiat bucăţele, pesmetul şi cimbrul.

Într-un alt vas, combini pennele, smântâna, brânza cheddar, parmezanul, sare, piper şi spanacul mărunţit. Aşezi amestecul în tavă. Pui deasupra felii de roşie, apoi presari baconul cu pesmet şi extra parmezan, dacă doreşti. Dai la cuptor 18-20 de minute. Serveşti imediat.

Sursa http://www.delish.com

Mai multe