Peşte în crustă de parmezan şi usturoi

9 iulie 2014   Gătește sănătos

Carnea de peşte este cea mai potrivită pentru zilele de vară, iar combinaţia de usturoi cu parmezan este întotdeauna un succes.

Preparare 15 minute Pentru 2 porţii

Ingrediente

2 fileuri de peşte alb, la temperatura camerei

2 linguriţe muştar

ulei de măsline

sare şi piper

Pentru crustă

½ cană pesmet

1 lingură pătrunjel, tocat

2 linguri parmezan ras

1 căţel de usturoi, tocat

1 lingură ulei de măsline

sare

Mod de preparare

Preîncălzeşte grătarul. Amestecă ingredientele pentru crustă. Asezonează fileurile de peşte cu sare şi piper, iar apoi pune câte o linguriţă de muştar pe fiecare file.

Pune amestecul pentru crustă peste muştar şi presează bine pentru a se prinde de carne. Unge o tigaie cu puţin ulei de măsline şi pune-o pe aragaz la foc mare.

Pune fileurile de peşte în tigaie şi găteşte-le cam 2 minute apoi pune-le pe grătar pentru încă 5 minute. Peştele este gata atunci când crusta capătă o culoare arămiu-aurie. Se serveşte imediat.

sursa: www.recipetineats.com

Mai multe