Peşte la cuptor
13 februarie 2015
Gătește sănătos
Pentru un efel de mâncare gustos, şi, de ce nu şi rapid, pregăteşte un peşte la cuptor.
Ingrediente pentru peşte la cuptor
1 fitofag de 2 kg 400 ml vin alb 6 căţei de usturoi 2 ouă 1 ţelină mică 1 lingură unt oregano sare piper pătrunjel
Mod de preparare pentru peşte la cuptor
Cureţi peştele, îi înlături pielea şi-l tai bucăţi mari. Îl presari cu sare pe toate părţile şi‑l aşezi într-un vas termorezistent uns cu unt. Adaugi vinul şi usturoiul pisat.
Cureţi ţelina, o dai pe răzătoarea mică şi o presari peste peşte. Pui oregano şi piper, după gust, şi dai peştele la cuptor pentru 45 de minute. Fierbi ouăle, apoi le cureţi şi le tai sferturi. Când peştele la cuptor este gata, presari pătrunjel şi-l decorezi cu sferturile de ouă.