Piept de pui cu bacon şi fasole verde FOTO
Dacă îţi place carnea de pui, această mâncare simplă şi rapidă se face într-un sos de vin alb cu teci de fasole şi bacon. Toate ingredientele pentru această reţetă de piept de pui cu bacon şi fasole verde fierb într-o singură cratiţă, iar mâncarea este delicioasă. Dacă vrei, poţi modifica reţeta de bază folosind legumele tale preferate.
Piept de pui cu bacon şi fasole verde - Ingrediente
4 fâşii de bacon, tocat 450 g piept de pui dezosat, fără pieliţă, tăiat pe lungime în felii subţiri sare grunjoasă piper negru măcinat 2 linguri ceapă tocată 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 180 ml supă de pui nesărată 120 ml vin alb 1 linguriţă cimbru proaspăt tocat 230 g fasole verde
Piept de pui cu bacon şi fasole verde - Mod de preparare
Încingi o tigaie antiaderentă la foc mediu, adaugi baconul tocat şi îl rumeneşti până devine crocant. Îl scoţi pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie şi îl laşi deoparte. Scurgi grăsimea de la bacon şi laşi un strat foarte subţire în tigaie.
Condimentezi fileurile de pui pe ambele părţi cu sare şi piper şi le aşezi în tigaie. Le rumeneşti 4 minute pe fiecare parte, până sunt bine făcute. Le scoţi pe o farfurie şi le acoperi cu folie.
Adaugi ceapa tocată în tigaia goală şi o sotezi 1 minut. Adaugi usturoiul şi îl sotezi 30 de secunde sau mai mult, dacă e nevoie. Torni supa de pui, vinul şi pui cimbrul şi amesteci bine. Adaugi fasolea verde, dai flacăra mai mare şi fierbi aproximativ 8 minute, până când sosul a scăzut şi tecile de fasole sunt moi, dar un pic crocante, amestecând din când în când.
Aşezi bucăţile de piept de pui şi tecile de fasole pe o farfurie, pentru servire. Condimentezi fasolea verde cu sare şi piper, după gust. Torni sucul pe care şi l-a lăsat carnea de pui în sosul din tigaie, cu un praf de sare, amesteci şi mai fierbi 30 de secunde. Torni sosul peste carnea din farfurie şi peste fasolea verde, iar la final, presari baconul tocat şi prăjit.
Sursa + foto: skinnytaste.com
Salată de fasole verde cu somon afumat
Salată de fasole verde cu somon afumat
Piept de pui la grătar cu salată de fasole verde