Piept de pui la grătar cu dovlecei și vinete
Pieptul de pui la grătar cu dovlecei și vinete este alegerea perfectă pentru oricine își dorește un echilibru între gust, sănătate și simplitate.
Ingrediente
300 g piept de pui
sare, după gust
1 dovlecel mediu, tăiat rondele
1 vânătă mică, tăiată rondele
1 linguriță boabe de piper roșu
2 crenguțe rozmarin proaspăt
3 linguri ulei de măsline
fulgi de ardei iute, pentru decor
salată verde mixtă, pentru servire
Mod de preparare
Faci un amestec din ulei, sare și piper, torni jumătate din acest amestec peste pieptul de pui și adaugi crenguțele de rozmarin. Lași la marinat 10-15 minute.
Torni restul uleiului peste rondelele de dovlecel și vânătă, și le ungi bine.
Coci legumele pe grătar sau într-o tigaie grill, câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se înmoaie și se rumenesc.
Coci pieptul de pui 4-5 minute pe fiecare parte, până devine fraged și bine pătruns.
Servești alături de legumele coapte și o mână generoasă de salată verde proaspătă. Poți presăra deasupra fulgi de ardei iute și boabe de piper.