Piept de pui la grătar cu dovlecei și vinete

1 decembrie 2025   Gătește sănătos

Pieptul de pui la grătar cu dovlecei și vinete este alegerea perfectă pentru oricine își dorește un echilibru între gust, sănătate și simplitate.

Ingrediente

300 g piept de pui

sare, după gust

1 dovlecel mediu, tăiat rondele

1 vânătă mică, tăiată rondele

1 linguriță boabe de piper roșu

2 crenguțe rozmarin proaspăt

3 linguri ulei de măsline

fulgi de ardei iute, pentru decor

salată verde mixtă, pentru servire

Mod de preparare

Faci un amestec din ulei, sare și piper, torni jumătate din acest amestec peste pieptul de pui și adaugi crenguțele de rozmarin. Lași la marinat 10-15 minute.

Torni restul uleiului peste rondelele de dovlecel și vânătă, și le ungi bine.

Coci legumele pe grătar sau într-o tigaie grill, câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se înmoaie și se rumenesc.

Coci pieptul de pui 4-5 minute pe fiecare parte, până devine fraged și bine pătruns.

Servești alături de legumele coapte și o mână generoasă de salată verde proaspătă. Poți presăra deasupra fulgi de ardei iute și boabe de piper.

Mai multe