Piept de pui la grătar cu salsa
Cui nu-i place pieptul de pui făcut exact cât trebuie pe grătar? Însă reţeta pe care ţi-o recomandăm este completată de un delicios sos salsa cu avocado, pentru ca tu să te bucuri de nutrimenţii din acest fruct care te ajută să ai grijă de sănătatea inimii tale.
Ingrediente (4 porţii)
4 jumătăţi de piept de pui, dezosate şi fără piele 1 lingură coajă de limetă 80 ml zeamă de limetă, proaspăt stoarsă 60 ml ulei de măsline (plus mai mult, pentru uns grătarul sau tigaia grill) 1 ½ linguriţe miere 1 legătură coriandru sau pătrunjel tocat 3 căţei de usturoi mărunţiţi 1 linguriţă sare ½ linguriţă piper negru măcinat
Pentru salsa
1 ½ avocado copt, tăiat cubuleţe
2 roşii potrivite, tăiate
75 g ceapă roşie tocată
1 căţel de usturoi mărunţit
1 lingură zeamă de limetă
Mod de preparare
Acoperi pieptul de pui cu folie de plastic şi îl baţi cu un ciocan pentru şniţele, ca să aibă toate bucăţile aproximativ aceeaşi grosime. Muţi carnea într-o pungă de plastic resigilabilă.
Într-un bol mic, amesteci coaja şi zeama de lămâie, uleiul, mierea, coriandrul sau pătrunjelul şi usturoiul tocat. Condimentezi cu sare şi piper şi torni marinata peste carnea de pui din pungă. Sigilezi punga şi scoţi aerul din ea, apoi freci sosul peste carnea de pui. Dai punga la frigider 2-4 ore, întorcând-o din când în când pe toate părţile, ca să se marineze pieptul de pui.
Încingi grătarul sau o tigaie grill, ungi suprafaţa cu ulei şi apoi frigi carnea aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Când e friptă bine, o iei de pe grătar şi o laşi 5 minute să se odihnească.
Între timp, într-un bol mare, amesteci avocado tăiat cubuleţe, roşiile, ceapa, usturoiul şi zeama de limetă şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni o cantitate generoasă de salsa peste pieptul de pui şi presari coriandru sau pătrunjel tocat. Serveşti mâncarea caldă.
Sursa + foto: www.cookingclassy.com
Piept de pui umplut cu ciuperci şi caşcaval
Piept de pui umplut cu ciuperci şi caşcaval
Friptură fragedă din piept de porc cu mirodenii
Friptură fragedă din piept de porc cu mirodenii