Piure de mazăre

12 iunie 2015   Gătește sănătos

Mazărea se numără printre cele mai cunoscute alimente. A apărut în Balcani şi era consumată sub formă de seminţe uscate. În secolul al XVI-lea, italienii au obţinut un soi de mazăre care putea fi mâncată şi crudă. Se spune că, atras de gustul acestui aliment, regele Ludovic al XVI-lea a ordonat ca în grădinile din Versailles să fie cultivată şi această legumă.

Ingrediente

400 g mazăre 1 ceapă 50 ml ulei sare piper antricot de vită la grătar, opţional

Mod de preparare

Speli şi tai mărunt ceapa, apoi o pui la călit în puţin ulei. Adaugi mazărea spălată şi acoperi cu apă fierbinte. Laşi să fiarbă 20-30 de minute, la foc potrivit. Potriveşti de sare şi piper şi, când este gata, o dai de pe foc. Când s-a mai răcit puţin, o pasezi cu un blender. Poţi servi piureul de mazăre, dacă vrei, alături de un antricot de vită, făcut la grătar.

Mai multe