Piure de mazăre cu peşte la grătar
Dacă grătarul este, de obicei, cu mici şi carne de porc, iată că există întotdeauna variante mai bune. Una din ele este peştele la grătar, iar alături de un piure de mazăre, poate fi o mâncare foarte gustoasă. Mazărea este dulce şi foarte săţioasă, iar peştele este aromat şi foarte bun. Deşi nu pare o combinaţie prea potrivită, mazărea cu peştele merg de minune. Iată cum să prepari piure de mazăre cu peşte la grătar, pentru zilele când nu mai vrei să mănânci porc sau pui pe grătar.
Ingrediente Piure de mazăre cu peşte la grătar:
- 4 bucăţi de file de somon sau alt peşte
- 450 de grame de mazăre proaspătă sau congelată
- 5 căţei de usturoi
- 2 linguri de suc de lămâie
- 3 linguri de ulei de măsline
- Jumătate de linguriţă de mărar uscat
- 1 ceapă
- 125 de grame de smântână
- Sare
- Piper
Mod de preparare Piure de mazăre cu peşte la grătar:
Mazărea se spală şi se pune la fiert într-o oală, împreună cu ceapa tăiată în patru şi căţeii de usturoi. Se acoperă cu apă şi se lasă la foc potrivit, se ţine până se fierbe mazărea bine, dar să nu ajungă să îşi schimbe culoarea.
În timp ce mazărea fierbe, se pregăteşte somonul. Se taie, se spală bine, se unge cu ulei, sare şi piper şi la final se condimentează cu mărarul. Cel mai bine se face într-o tavă de grătar şi la grill, astfel riscul să se prindă de grătar dispare. Se lasă cam 5-7 minute pe fiecare parte.
Mazărea se scoate din apa fiartă şi se pune într-un blender, împreună cu ceapa şi usturoiul fierte. Se amestecă până se face un piure fin, se adaugă cu apa în care a fiert. La final se adaugă 2 linguri de ulei de măsline şi smântâna. Se amestecă bine, apoi se pune şi sucul de lămâie şi se potriveşte de sare. În farfurii se pune peste piure un pic de smântână.
Piureul de mazăre cu peşte la grătar se serveşte cald, alături de un pahar de vin alb sau roşu. Poftă bună!