Piure de spanac cu usturoi

2 mai 2016   Gătește sănătos

Profită de spanac, acest superaliment bogat în fier, vitamine şi minerale şi pregăteşte-ţi un piure cu usturoi. Frunzele de baby spanac te ajută să obţii un preparat perfect pentru zilele de post.

Ingrediente

250 g usturoi 125 ml ulei de măsline sau de floarea-soarelui 100 g baby spanac 100 g nuci prăjite 2 linguri zeamă de lămâie sare, după gust piper negru măcinat, după gust

Mod de preparare

Încingi cuptorul, aşezi căţeii de usturoi pe o tavă cu o folie de aluminiu şi unsă cu 1 lingură de ulei. Rumeneşti la cuptor 30 de minute şi laşi usturoiul să se răcească.

Pui spanacul într-o sită, deasupra chiuvetei. Torni apă fierbinte peste frunze şi le opăreşti, apoi le răceşti sub un jet de apă rece şi scurgi excesul de apă.

Desfaci căţeii de usturoi din coajă şi scoţi miezul. Pui usturoiul într-un blender, adaugi spanacul şi nucile prăjite şi amesteci până obţii o pastă. Adaugi uleiul, constant, în timp ce blenderul mere. Adaugi zeama de lămâie, sare şi piper şi omogenizezi din nou la blender. Păstrezi piureul de spanac şi usturoi într-un recipient etanş, la frigider, cel mult o săptămână.

Sursa: taste.com.au.

Mai multe