Plachie de crap

3 octombrie 2017   Gătește sănătos

Peştele se numără printre acele alimente care nu trebuie să lipsească din meniurile noastre săptămânale. Aşa că iată un fel de mâncare foarte îndrăgit la noi în ţară.

Ingrediente

4 cotlete de crap 7 roşii 5 ardei capia 2 căpăţâni usturoi 1 morcov tăiat rondele 1 ardei iute 1 ceapă sare boabe de piper

Mod de preparare

Dai cotletele de crap cu sare şi le frigi pe grătarul încins, pe ambele părţi, apoi le laşi deoparte. Pui pe grătar legumele, le frigi, apoi le iei de pe grătar. Descojeşti roşiile şi le pasezi, împreună cu ardeiul iute şi cu usturoiul, apoi le aşezi într-o tavă. Adaugi ardeii capia tăiaţi fâşii şi rondelele de morcov, iar peştele îl pui peste legume. Guşti şi, dacă vrei, presari puţină sare şi pui câteva boabe de piper. Dai tava la cuptorul încins aproximativ 15 minute, ca să se combine aromele.

Mai multe