Plăcintă cu ciuperci

17 iulie 2015   Gătește sănătos

S-ar putea ca lista de ingrediente să vă descurajeze! Dar u renunţa la a prepara această gustoasă plăcintă, pentru că garantăm pentru gustul ei desăvârşit, apreciat în special de cei cărora le plac ciupercile.

Ingrediente

Pentru aluatul 1 300 g făină 25 g drojdie 10 linguri apă 10 linguri ulei 1 praf de sare

7 linguri ulei

7 linguri făină

1 ceapă mare

800 g ciuperci champignon proaspete

100 g morcovi

2 dovlecei

3 linguri ulei

1 lingură făină

1 legătură mărar

1 lingură seminţe de dovleac decojite

sare

piper

Preparare

Amesteci apa călduţă cu zece linguri de ulei, drojdia, un praf de sare, făină şi frămânţi un aluat mai vârtos. Amesteci şapte linguri de făi­nă cu şapte linguri de ulei. Întinzi primul aluat în foaie, îl ungi cu amestecul de ulei şi făină, îl împătureşti şi îl laşi la rece o oră. Îl scoţi şi îl frămânţi din nou. Căleşti ceapa tocată mărunt în ulei bine încins, adaugi ciupercile feliate, morcovii tăiaţi rondele, sare şi piper, după gust, şi spre sfârşit făina dezlegată cu puţină apă. Când umplutura scade bine, o laşi la răcit şi o amesteci cu mărarul tocat fin şi cu dovleceii tăiaţi cuburi.Păstrezi un sfert din aluat, restul îl întinzi în foaie şi tapetezi cu el o formă de tort, cu pereţi cu tot. Torni amestecul cu ciuperci în interiorul formei, acoperi cu o foaie subţire şi montezi o bordură de aluat pe marginea tartei (ca în imagine). Presari seminţele de dovleac şi introduci forma în cuptorul bine încins pentru circa 45 de minute.

Mai multe